Datum: 26 januari 2020
Categorie: Geen categorie

‘NBA-legende Kobe Bryant overleden in helicoptercrash’

Heel bizar nieuws uit Californië: basketbalheld Kobe Bryant zou zijn overleden bij een helikoptercrash. Dat melden TMZ Sports en Mirror zondagavond. Bryant reisde met 3 anderen in zijn privéheli toen het naar de grond ging en vlam vatte.

De hulpdiensten rukten volgens het bericht uit, maar niemand aan boord zou de crash overleefd hebben. In totaal zouden 5 personen (de piloot plus 4 passagiers) overleden zijn. De vrouw van Kobe, Vanessa, zat niet in de helikopter. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Het is bekend van de 41-jarige Bryant dat hij het de helikopter naar zijn werk bij de LA Lakers gaat om de files rond Los Angeles te ontwijken. Hij heeft een vrouw en 4 dochters. De jongste werd in juni vorig jaar geboren.

1 van de beste ooit
Kobe wordt gezien als 1 van de beste basketballers ooit. Zo stond hij in 18 All Star-teams tijdens zijn 20 jaar bij de Lakers. Hij won 5 kampioenschappen met die club en was de beste speler van de competitie in 2008. Zijn club heeft 2 van zijn shirtnummers, 8 en 24, voor altijd aan hem toegewezen. Dit gebeurde nadat hij in 2016 stopte met profbasketbal.