Datum: 28 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Nederlander voorspelt negen voetbaluitslagen juist, zit er één goal naast in tiende: weg half miljoen

Een hartverzakking van jewelste moet het zijn geweest voor een Nederlandse klant van een gokkantoor in Riemst, vlak over de grens bij Maastricht. De man had de uitslag van negen voetbalwedstrijden juist voorspeld maar zat er één goal naast in de tiende en laatste wedstrijd. Daardoor zag hij een bedrag van maar liefst 470.000 euro aan zijn neus voorbijgaan, meldt Het Laatste Nieuws.

De Nederlander, die voorlopig anoniem wil blijven, zette vrijdagavond via een gokspel 20 euro in op tien voetbalwedstrijden die afgelopen weekend gespeeld werden. Het ging om wedstrijden in de Nederlandse, Duitse, Engelse, Spaanse en Zwitserse competitie. Hij gokte of de thuis- of uitploeg zou winnen én hoeveel goals er zouden vallen.

70.000 euro winst

De potentiële winst bedroeg iets meer dan 470.000 euro. Tot ver in de tweede helft van de laatste wedstrijd zag het er bijzonder rooskleurig uit voor de Nederlandse gokker. Zelfs in de laatste tien minuten leek het half miljoen in de pocket te zijn. Maar in de 87ste minuut van de wedstrijd Grasshoppers Zurich-FC Vaduz ging het mis. Noah Frick, een speler van Vaduz, stond amper twee minuten op het veld en scoorde de gelijkmaker. Daardoor zag de Nederlander het fortuin aan zijn neus voorbijgaan.

,,Dit hebben we nog niet vaak zien gebeuren”, reageert de uitbater van wedkantoor Bonne Chance (Frans voor ‘veel geluk’) in Riemst. ,,Volgende keer beter”, lacht de Nederlander als een boer met kiespijn.

Negen van de tien matchen waren juist. Tot invaller Noah Frick in de 87ste minuut roet in het eten gooide.