Datum: 19 mei 2020
Categorie: Geen categorie

Nederlanders hamsteren massaal mentholsigaretten die verboden gaan worden:

Sigaretten en shag met menthol mogen vanaf 20 mei 2020 niet meer gemaakt en verkocht worden. Ook sigaretten of shag met een andere smaak dan alleen tabak zijn verboden. Verkopers mogen de mentholsigaretten tot 20 mei 2020 blijven verkopen. Daarna is de verkoop ook verboden. Verkopers moeten er rekening mee houden dat ze geen uitverkoop mogeng houden om oude verpakkingen voor een lage prijs aan te bieden. Dit is vanwege het reclameverbod niet mogelijk. Andere smaken tabak, zoals vanille, zijn verboden in sigaretten en shag. Deze sigaretten en shag mogen sinds 20 mei 2016 niet meer worden geproduceerd.
De laatste mogelijkheid om mentholsigaretten te kopen heeft er toe geleid dat er massaal gehamsterd wordt op de laatste dag van verkoop.

Ook mogen filters, (vloei)papier, capsules/hulzen en verpakkingen van sigaretten en shag geen smaak- en geurstoffen meer bevatten. Dat betekent dat ‘click-sigaretten’ sinds 20 mei 2016 niet meer geproduceerd mogen worden. U mag de producten niet meer verkopen sinds 20 mei 2017.