Datum: 13 januari 2021
Categorie: Geen categorie

Nieuwe kapsels van voetballers ‘doorn in het oog’ voor kappersbond

In navolging van de Duitse collega’s heeft ook de Nederlandse kappersvereniging zijn verbazing uitgesproken over het feit dat ‘de coupes van voetballers en televisiesterren er regelmatig goed bijgeknipt uitzien’. De Duitse kappersbond reageerde dinsdag al verbolgen op het feit dat spelers uit de Bundesliga blijkbaar illegaal naar de kapper gaan, terwijl deze eigenlijk vanwege de strenge lockdown gesloten zijn.

 

Het NRC haalt aan dat afgelopen weekeinde verschillende spelers ‘met net bijgewerkte haardracht op de velden verschenen’. Zo heeft Ajax-aanvaller Antony voor de winterstop zijn kapsel laten blonderen, terwijl zijn ploeggenoot David Neres afgelopen week een foto plaatste van zijn nieuwe coupe. “Een doorn in het oog”, zo noemt een woordvoerder van de Nederlandse kappersvereniging de bijgepunte kapsels tegenover het NRC.

“Bij voetballers en televisiesterren zien we regelmatig dat de coupes er goed bijgeknipt goed uitzien”, gaat een zegsman van de Nederlandse kappersbond verder. “Dat is extra zuur voor onze leden die niet in aanmerking komen voor een financiële steunregeling, maar wel dicht zijn. Sommige kappers kunnen daardoor de hypotheek, huur of boodschappen niet meer betalen. Dat is schrijnend. Ik zag wel dat onze premier aan een knipbeurt toe is – zo hoort het. Wij zien liever alleen maar uitgegroeide en warrige kapsels op televisie.”