Datum: 10 december 2019
Categorie: Opmerkelijk

Nieuwe protestdag boeren op 18 december: "Giertanks zijn niet welkom"

Boeren, mogelijk bijgestaan door de bouwwereld, komen woensdag 18 december aanstaande weer in actie. Dat heeft het bestuur van actiegroep Farmers Defence Force (FDF) vanmorgen bekendgemaakt. 

„Het bestuur heeft besloten dat het een dynamische actie wordt”, aldus FDF-voorzitter Mark van den Oever. Volgens hem zijn zowel de acties als de verzamelplekken regionaal. „Dit om miscommunicatie en wanorde in Nederland te voorkomen.” Wel zegt hij alvast dat het om een keiharde protestactie gaat. „Het statement wat we maken zal overduidelijk zijn en de kracht en de macht van de agrarische sector tonen. Deze zal internationaal doorklinken en een voorbeeld zijn voor veel boeren in Europa.”

De actievoerders gaan vanaf 7 uur daadwerkelijk op pad. „Neem ruim voldoende eten en drinken mee”, is het advies dat zij elkaar geven. Alleen tractoren, met eventueel een caravan, zijn welkom. Giertanks en soortgelijke voertuigen niet, zo laat het bestuur tevens weten. Ook de morrende bouwers zouden kunnen aansluiten, geven de boze boeren aan. „We zijn nog met hen in overleg. Maar het kan zijn dat die zelf iets organiseren.”