Datum: 26 mei 2020
Categorie: Geen categorie

Video: Strandgangers in IJmuiden slaan handhaver het ziekenhuis in

Donderdag belandde een handhaver in het ziekenhuis nadat hij op het strand in IJmuiden werd belaagd door een groep strandgangers. De boa liep een letsel op in zijn gezicht.

Jongeren sprongen van de pier

Het incident deed zich voor op ’t Kwelderpad. Dit is een paadje dat naar het strand leidt. Een getuige legde uit dat de handhaver de jongeren had gevraagd om niet van de pier te springen. Maar daar hadden de jongeren geen oren naar.

Toen de handhaver een van de jongeren wilde aanhouden omdat die geen identiteitskaart bij zich had, liep het mis. De jongeren keerden zich tegen de boa en begonnen hem te mishandelen.De beelden van het incident werden gedeeld door Dumpert. We zien hoe een grote groep jongeren met de handhavers mee loopt. Meerdere strandgangers beginnen de handhavers vanuit het niets aan te vallen.

Handhavers hard nodig

De Veiligheidsregio Kennemerland betreurt het incident en heeft het over een schaduw over de dag. Een woordvoerder liet weten: “We hebben onze handhavers op dagen als vandaag hard nodig. Dat ze zo bejegend worden, is diep triest.”

De politie meldt dat twee verdachten zijn aangehouden. De agenten zijn nog een derde verdachte op het spoor.