Datum: 29 januari 2021
Categorie: Geen categorie

Ophef om aanschaf van deze peperdure jacht van Koning Willem Alexander!

Sinds het voorjaar heeft koning Willem Alexander een nieuw bootje toegevoegd aan zijn vervoersmiddelen. We kunnen je vast vertellen dat het niet om zomaar een bootje gaat. De koning heeft namelijk een Wajer 55 aangeschaft voor bij zijn vakantiehuis in Griekenland. De vorige boot is inmiddels verkocht, laat Shownieuws weten.

De vorige boot, de Wajer 38, heeft de koning zo’n 800.000 euro gekost. Maar het nieuwe bootje lijkt toch wel ietsjes luxer en groter te zijn. Het is een van de grootste en meest luxe modellen van Wajer Yaughts in Heeg en heeft zo’n 2 miljoen euro gekost. Het is dan ook een flink grotere boot dan zijn vorige, hij is namelijk van 11 meter naar 16 meter gegaan.

Willem Alexander schaft nieuw bootje aan

De nieuwe boot van de koninklijke familie heeft elektrisch cabrio dak en heeft vier slaapplaatsen, keuken en een badkamer. Verslaggever van het Koninklijk Huis Sandra Schuurhof laat weten dat de familie de boot waarschijnlijk gebruikt op vakantie. Ze hebben in Griekenland een villa met aanlegsteiger. De boot zal gebruikt worden om bijvoorbeeld te eilandhoppen. Hieronder een aantal foto’s van de Wajer 55: