Datum: 14 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Opstootje bij huis van pedofiel na tv-uitzending, terecht of juist niet? (VIDEO)

Een klein groepje mensen heeft donderdagavond bij een woning in Lelystad gedemonstreerd omdat de bewoner op televisie uitspraken deed over seks met kinderen. De Lelystedeling deed dat in het NPO-programma Danny op straat.

In de aflevering zei de pedofiel dat hij een politieke partij wil oprichten om onder meer seks met kinderen legaal te maken. Ook zegt hij dat een kind van twee of drie prima kan bepalen of het naar de speeltuin wil of dat het zin heeft in een ijsje. Daarom kan een kind met die leeftijd volgens de man ook prima bepalen of het zin heeft in s*ks.

Kijkers reageerden woest op social media en een aantal wilde de Lelystedeling confronteren met zijn uitspraak.

De politie bevestigt dat er een opstootje was, maar wil niet zeggen hoeveel mensen er waren. De woning van de pedofiel wordt de komende tijd extra in de gaten gehouden.

Pedofiel of pedoseksueel?
In de discussies rondom pedofilie worden de begrippen pedofilie en pedoseksualiteit vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben niet dezelfde betekenis.

Een pedofiel is iemand die seksuele verlangens koestert voor prepuberale kinderen, dus kinderen van 13 jaar of jonger. Hij (of zij) heeft echter niet per se seks met kinderen. Iemand die dat wel heeft, is pedoseksueel.

Pedoseksualiteit is seksueel gedrag met betrekking tot kinderen. Een pedoseksueel is niet per definitie een pedofiel; iemand kan ook seks hebben met kinderen om andere redenen.

Pedofilie als seksuele voorkeur is niet strafbaar, het verrichten van pedoseksuele handelingen wel.