Datum: 27 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Rick Brandsteder over verlamde broer: ‘Hij kan zijn arm weer een beetje bewegen’

Bob, de jongste zoon van oud- presentator Ron Brandsteder, raakte na een val eind 2017 verlamd aan zijn linkerarm. Inmiddels lijkt er verbetering op te treden in Bobs situatie.

Ron Brandsteder heeft met zijn rebelse zoon Rick (35) in het verleden flink wat te stellen gehad, maar dezer dagen maakt hij zich vooral zorgen om zijn jongste zoon Bob (33). Hij viel eind 2017 van een betonnen trap meters naar beneden en kwam daarbij zéér ongelukkig op zijn linkerarm terecht. De gevolgen van zijn val waren desastreus. Zo bleken de zenuwen in Bobs linkerarm dusdanig aangetast dat hij het gevoel hierin volledig kwijt was. Alle hoop van Bob en zijn familie was gevestigd op een unieke operatie waarbij een zenuw uit zijn been werd gehaald die vastgezet zou worden tussen zijn nek en arm. Die operatie leverde echter geen directe verbetering op.

Mentaal ingrijpend

Bobs moeder Yvonne vertelde destijds aan Story dat ze zich enorme zorgen maakte: ‘Het gevoel is niet terug en we weten niet of dat ooit gaat gebeuren.’ Maar inmiddels is er tóch verbetering opgetreden. ‘Het gaat steeds beter, maar wel heel langzaam,’ vertelt Rick aan Story over het herstel van zijn broer. ‘Hij boekt elke dag vooruitgang, we zijn heel positief. Hij kan zijn arm weer een beetje bewegen. Maar het is wel ingrijpend. Het mentale is het meest pittig. Soms is hij heel positief, maar ook weleens niet. Dat gaat een beetje met ups en downs. Als hij er op deze manier in blijft staan, moet alles goed komen. Ik heb een heel hechte band met Bob, ik steun hem waar ik kan.’