Datum: 25 februari 2020
Categorie: Geen categorie

RIP! Tiny (78) van Tiny en Lau na zware operatie overleden

De Rotterdamse Tiny Schroeter, die samen met haar echtgenoot Lau bekend werd dankzij het SBS 6-programma Indianendorp, is vorige week donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat gebeurde na een zware operatie, meldt een woordvoerder van haar kinderen vandaag aan Shownieuws. Lau overleed vorig jaar maart op 79-jarige leeftijd.

,,Tiny was al enkele maanden ernstig ziek, maar heeft de hoop nooit opgegeven. Een zware operatie welke heeft plaatsgevonden op 31 januari is haar helaas fataal geworden. Ze is vredig en zonder pijn ingeslapen. Wij zullen Tiny allemaal erg missen”, aldus de familie. Tiny is in besloten kring gecremeerd. ,,De familie heeft ervoor gekozen de media niet eerder op de hoogte te brengen om rustig afscheid te kunnen nemen.”

Keerzijde

Een filmpje van Tiny en Lau die met veel gedoe en gescheld hun kerstboom versieren ging in 2007 viraal op YouTube. Het fragment waarin Lau het voortdurend heeft over ‘kerssemis’ is meer dan 6,5 miljoen keer bekeken. Kort na de ‘première’ ontstond zelfs een regelrechte hype rond de Overschiese mopperaars. Het stel laafde zich aan de aanhoudende aandacht die ze als BN’ers kregen.

Maar het succes bleek ook een keerzijde te hebben. Daarover zei Tiny eens: ,,Velen denken dat we asociaal zijn. Belachelijk! We zijn gewone, goudeerlijke, originele Rotterdammers die nooit een blad voor de mond nemen. Gewoon tegen iedereen – soms een beetje direct en onnadenkend – zeggen waar het op staat.”