Datum: 28 februari 2021
Categorie: Geen categorie

Ronald de Boer praat 6.500 doden in Qatar recht: ""Het is nu al beter dan het was!"

Ronald de Boer heeft zondag de Ronald de Boer heeft zondag de ophef rondom het WK van 2022 in Qatar genuanceerd. Uit onderzoek van The Guardian bleek deze week dat er de afgelopen tien jaar 6.500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen in het land en dat de situatie er ondanks alle kritiek amper verbeterd is. rondom het WK van 2022 in Qatar genuanceerd. Uit onderzoek van The Guardian bleek deze week dat er de afgelopen tien jaar 6.500 arbeidsmigranten om het leven zijn gekomen in het land en dat de situatie er ondanks alle kritiek amper verbeterd is.

“Het ligt iets genuanceerder”, zei De Boer zondag tegenΒ ESPN. “Die 6.500 doden zijn alle cijfers (van gestorven arbeidsmigranten, red.) bij elkaar opgeteld. Het gaat niet alleen om slachtoffers die vielen bij het bouwen van de stadions.”

De Boer was ambassadeur van het WK-bid van Qatar, dat in december 2010 de organisatie van het toernooi kreeg toegewezen. De 67-voudig international van Oranje voetbalde van 2004 tot 2008 in het Emiraat en was er daarna assistent-bondscoach van het onder 23-team.

“Elke dode is er natuurlijk één te veel”, zei De Boer. “Alleen moeten we niet zomaar van alles roepen. Er zijn in Qatar veel dingen veranderd, het WK is daar een katalysator voor geweest. Het is nu al beter dan het was.”