Datum: 24 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Rutte komt belofte aan stratenmakers omtrent pensioen niet na en ontkent ook nog!

De verruiming van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar ging niet zonder slag of stoot. Lange tijd is er geprotesteerd, met name door hen die fysiek zware beroepen uitoefenen, van de brandweer tot stratenmaker. Doorwerken tot je 67e is voor mensen in dat vakgebied vaak simpelweg onmogelijk. Geen zorgen, zei premier Rutte in 2009 nog. Hij zou ervoor gaan zorgen dat stratenmakers gewoon op hun 65e met pensioen zouden kunnen. Wat daar waar van is? Het KRO-NCRV-programma de Monitor zocht het uit.

Rutte doet belofte aan stratenmakers

In 2009 doet Mark Rutte een belofte aan een groep stratenmakers in Venlo. Als ze 40 jaar gewerkt hebben, mogen ze op hun 65e stoppen met werken. Tijd om Rutte op te zoeken.

Geplaatst door De Monitor op Zondag 22 oktober 2017

De Monitor focust zich voor de uitzending specifiek op stratenmakers. Het werk is fysiek zwaar en moeilijk vol te houden tot de AOW-leeftijd. De makers spreken onder meer met Jan Crooijmans, die zich op zijn 42e heeft laten omscholen tot praktijkinstructeur voor o.m. andere stratenmakers, rioleringswerkers en kraanmachinisten. Maar ook dat werk kan hij niet altijd meer doen. “Ik kan misschien nog wel in een kraan komen om het een en ander uit te leggen, maar na afloop moeten er 2 leerlingen komen om mij eruit te halen. Dus dat gaan we maar niet meer doen”, aldus Crooijmans. Uiteindelijk maakt hij zich nog het meest kwaad om de politieke beloftes, zoals gedaan door Rutte.