Datum: 14 april 2020
Categorie: Geen categorie

Sara met astma sterft door coronavirus – ze werd 28 jaar

Verplegend personeel, dokters en medici overal ter wereld zetten dagelijks hun leven op het spel om anderen te redden. Ze verdienen waardering, liefde, steun en wat nog allemaal. Het is dan ook bijzonder onfair wanneer ze zelf bezwijken aan het verschrikkelijke coronavirus.

Dat was ook zo voor de Spaanse dokter Sara Bravo (28), uit Cuenca.

Sara had nog haar hele leven voor zich, maar het Covid-19 virus woog te zwaar op haar onderliggende medische aandoeningen. Ondanks besmet te zijn bleef ze toch vechten voor de gezondheid van anderen.

De jonge arts had astma en werkte de namiddagdienst in het Mota del Cuervo ziekenhuis, meldt El Pais.

Enkele dagen geleden werd de jonge vrouw opgenomen op de afdeling intensieve zorgen in het La Mancha ziekenhuis in Alcazar de San Juan, en kwam afgelopen zaterdag helaas te overlijden. Dat melden bronnen binnen het Spaanse Ministerie voor Volksgezondheid.

Haar collega’s deelden een ontroerend bericht op Facebook na haar dood, en herinnerden iedereen er aan wat voor een professional en prachtige persoon ze was. Dit zijn de woorden:

“Onze collega Sara Bravo Lopez, een familiearts aan het Mota Del Cuervo ziekenhuis, is overleden.

Ze heeft het medeleven en respect van het hele dorp, van buren en collega’s, voor haar opoffering en toewijding aan de patiënten die ze verzorgde.

Onze collega’s delen de pijn met haar familie en vrienden.

Rust in vrede.

Sara had astma
De Spaanse krant El Pais meldt dat Sara Bravo astmapatiënt was. Omdat Covid-19 ernstige ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken, zijn astmapatiënten een grote risicogroep.

“Ze beschermde een collega en behandelde twee Madrileense patiënten die de symptomen hadden.

Zoals altijd, verzorgde ze hen met de allergrootste voorzichtigheid, want ze is een echte professional. Ze had echter niet de kans om zichzelf te beschermen,” getuigt Jose Carlos, een familielid, aan de krant El Español.

We weten niet waarom de jonge arts toch bleef verder werken, hoewel ze zelf astma had. Misschien wilde ze zich nuttig maken tijdens deze grote crisis. Hoe dan ook, ze werd blootgesteld aan dit gevaarlijke virus door anderen te helpen.

Er vallen woorden te kort om onze dankbaarheid te betuigen aan dit fantastische gezondheidspersoneel. Onthoud ALTIJD wat ze voor ons doen. ALTIJD.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaande.