Datum: 29 april 2019
Categorie: Opmerkelijk

Schande! Foto van overleden voetballer Sala circuleert op internet

De Britse politie is een onderzoek gestart naar de ellendeling die een foto van de stoffelijke resten van de verongelukte Argentijnse voetballer Emiliano Sala op het internet zette.

Het tragische verhaal van de dood van Sala is intussen bekend: de 28-jarige spits en zijn piloot verdwenen op 21 januari boven het Kanaal. Twee weken later werden het wrak van het vliegtuig en het lichaam van Sala gevonden. De Argentijnse spits stond op het punt om de overstap van FC Nantes naar Cardiff City te maken.

Nu zou er dus een foto van de overleden voetballer circuleren op het internet. Een woordvoerder van de politie van Dorset vertelde tegenover BBC: “We weten dat er een foto rondgaat waarvan wordt gezegd dat het van het lichaam van meneer Sala is. We walgen hiervan.”

De foto zou in het mortuarium van Bournemouth zijn genomen. Daar is mogelijk iemand binnengedrongen om de foto te nemen. Donderdag overleed vader Horacio Sala aan een hartaanval. Of hij de bewuste foto heeft gezien, is nog onduidelijk.