Datum: 30 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Schouten tijdens bouwprotest: "Er is nogal wat gebeurd de afgelopen periode"

„Dit land gaat niet op slot. Dit land gaat door met waar het mee bezig is”, zegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit tijdens het bouwprotest dat op 30 oktober op het Malieveld plaatsvond.
„Daar hebben we voor gezorgd door de vergunningverlening weer op gang te brengen. Vergunningen kunnen aangevraagd worden, afgegeven worden en daar waar ze niet afgegeven worden, gaan we ervoor zorgen dat het wel gebeurt. Als bij de bouw de stikstofneerslag nul is, kunt u gewoon aan de slag. Voor de situaties waar die hoger is, komt het kabinet met een drempelwaarde. Daar zijn de meeste projecten mee geholpen. En niet alleen de projecten maar ook de bouwers.

Mensen die grond aanvoeren, die wegen aanleggen. Dat heeft impact op de hele sector. Dat willen we doen. Dat willen we voor elkaar krijgen. Daar hebben we ook u voor nodig, om aan te geven waar het niet goed gaat zodat we dat vlot kunnen trekken. Zodat jullie de broodnodige woningen kunnen blijven bouwen die er nodig zijn voor al die mensen die aan het wachten zijn op hun woningen. We zijn aan de slag en blijven aan de slag zodat jullie ook aan de slag kunnen blijven.” De speech van Schouten werd onthaald met veel boegeroep en kreten zoals ‘leugenaar’.