Datum: 13 april 2019
Categorie: Opmerkelijk

Sebastian Vettel reageert op woedende Verstappen na kwalificatie China

“Ik ga hun kwalificaties ook verneuken”, brieste een woedende Verstappen na afloop van de kwalificatie in China. De Nederlander werd in Q3 in de laatste sector door meerdere auto’s ingehaald in de aanloop naar een laatste ronde en kon dus niet in schone lucht terechtkomen. Sebastian Vettel, één van de coureurs die Max inhaalde, trekt zich er weinig van aan.

“Iedereen timet het ongeveer op hetzelfde moment en zodoende kom je allemaal op dezelfde plek terecht”, verdedigt de Duitser zich in de persconferentie voor de top drie. “Als je, net als ik, achteraan het treintje auto’s rijdt, dan is het gewoon heel lastig.”

“Toen het team zei dat ik slechts tien seconden speling had om er nog een ronde uit te persen, moest ik wel iets doen. Ik weet niet of andere racers ook te horen kregen van hun team dat ze gas moesten geven, maar als dat gewoon was gebeurd, dan was er niets aan de hand geweest.”

“Ik gaf logischerwijs prioriteit aan mijn eigen rondje en had het gevoel dat andere coureurs niet op de hoogte waren van wat er gebeurde.”