Datum: 18 januari 2020
Categorie: Geen categorie

Silvia van Barneveld doet nieuwe schokkende onthullingen

Silvia van Barneveld heeft een boekje opengedaan over misschien wel de meest donkere periode van haar leven. De ex-vrouw van Raymond van Barneveld vertelde eerder al zelfmoordneigingen te hebben gehad nadat ‘Barney’ zijn veel jongere vriendin kreeg en in VROUW Magazine vertelt ze nog meer heftige details…

”Het afgelopen jaar was zwaar, loodzwaar,” vertelt Silvia in het magazine, dat zaterdag verschijnt. ”Het ging al langer niet goed tussen Raymond en mij, maar we konden elkaar niet loslaten. Vooral ik niet. Ik was ervan overtuigd dat mijn leven voorbij zou zijn zonder Raymond. Ik klampte mij aan hem vast in de hoop dat het goed zou komen tussen ons, terwijl ik diep in mijn hart wist dat het over was.”

”Ik was al een keer verlaten door een man en wilde niet ook Raymond nog kwijtraken,” zegt ze over haar huwelijk met Raymond. ”Ik hield van hem, we hadden een gezin. Meestal trok ik een fles wijn open als er weer zo’n verhaal naar buiten kwam (over zijn slippertjes, red.). Dan hoefde ik even nergens aan te denken.”

”Eigenlijk pas toen we werden afgeperst, ging het écht mis. Een jongen dreigde een sekstape van Raymond met een andere vrouw openbaar te maken. Raymond ontkende alles, maar ik wist niet meer wat ik moest geloven. Ik raakte zwaar verslaafd aan de drank. Elke ochtend als ik opstond dacht ik: ’Wat, wanneer en hoeveel kan ik drinken vandaag? Vaak begon het met een fles wijn, maar daarna maakte het niet meer uit wat ik dronk. Het kon mij niks meer schelen. Maandenlang goot ik mezelf vol om maar niet na te denken over wat er gaande was. Ik had veel steun aan mijn goede vriend Mario, maar uiteindelijk zijn mijn kinderen mijn redding geweest. Zij smeekten om me te laten opnemen in een afkickkliniek. Dat was pijnlijk, maar ik wist dat ik niet anders kon.”

View this post on Instagram

#evenchillen😍

A post shared by Silvia van Barneveld (@silviavbarneveld) on

-Na de overval

Een jaar geleden gaat het weer fout, als Silvia wordt overvallen als ze alleen thuis is. ”Het enige wat ik nog weet, is dat ik ben gaan rennen. Keihard. En vervolgens totaal overstuur bij een vriendin ben beland. Het was een nachtmerrie. Ook de weken daarna. Ik sliep amper en was ontzettend bang. Alleen zijn durfde ik niet meer. Raymond wist zich totaal geen raad met mijn verdriet. Ik kon er met hem niet over praten en steun kreeg ik nauwelijks. We besloten een tijdje uit elkaar te gaan.”

Ze hoopte dat het nog goed zou komen met Raymond, tot ze op televisie moest zien dat Raymond een 23 jaar jongere vrouw zoende. ”Meteen greep ik weer naar de drank. Dagenlang liet ik mezelf vollopen om maar niets te hoeven voelen. Het lukte mij ook niet om mezelf te herpakken. Ik was kapot van verdriet. Op een gegeven moment was het zo erg dat het voor mij allemaal niet meer hoefde.
Ik maakte Raymond niet gelukkig, mijn kinderen niet en mezelf al helemaal niet. ’Mijn tijd is klaar, ik heb er geen zin meer in, het is goed zo’, is wat ik mijn moeder en mijn zus in tranen opbiechtte. Ze wisten dat het slecht met mij ging, maar schrokken enorm van mijn bekentenis. Ze hebben diezelfde avond de huisarts gebeld en een paar dagen later ben ik opnieuw opgenomen in een kliniek. Nog nooit had ik zó diep aan de grond gezeten.”

View this post on Instagram

#keuzemaken ⛄️🌞😉

A post shared by Silvia van Barneveld (@silviavbarneveld) on

Redding

Silvia vond haar redding in de kerk en sindsdien gaat het een stuk beter met haar. ”Ik kan wel boos op ze blijven, maar wat heb ik eraan? Ik gun ze het beste en hoop dat ze samen heel gelukkig worden. Ik heb het losgelaten. Ik wil niet meer in het verleden blijven hangen, maar vooruitkijken. Ik heb mezelf jarenlang weggecijferd, nu is het mijn tijd. Tijd om te genieten van mijn kinderen en kleinkinderen.”

”Hoe fijn is het dat ze na al die jaren weer een stralende moeder en oma hebben die lacht en grapjes maakt? Natuurlijk had ik al die ellende liever niet gehad, maar het heeft mij wel gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben alleen maar heel dankbaar dat ik mezelf weer heb gevonden,” sluit Silvia het uiterst openhartige verhaal af.