Datum: 6 april 2020
Categorie: Geen categorie

Situatie met corona besmette Boris Johnson verslechterd

De Britse premier Boris Johnson is maandagavond opgenomen op de intensive care, meldt de BBC. Zondag werd de met het coronavirus besmette Johnson opgenomen in het ziekenhuis omdat na tien dagen thuisisolatie de klachten niet afnamen.

Johnson ging zondagavond naar het ziekenhuis, waar hij op doktersadvies enkele tests moest ondergaan omdat hij nog steeds koorts had. In de loop van maandag zijn de klachten verergerd.

Johnson ligt aan de beademing, maar zou wel bij kennis zijn.

Premier Johnson heeft minister van buitenlandse zaken Dominic Raab gevraagd om als zijn zaakwaarnemer te fungeren in het kabinet.

Downing Street 10 zei zondag dat er geen medische noodsituatie is, maar dat de ziekenhuisopname uit voorzorg is. Johnson heeft na tien dagen nog steeds last van de symptomen van COVID-19.

Afgelopen vrijdag liet hij in een videoboodschap nog weten dat hij koorts had. De verwachting is dat Johnson in ieder geval komende nacht in het ziekenhuis zal doorbrengen.

De premier werd op 27 maart in zijn ambtswoning getest op het coronavirus vanwege een verhoogde lichaamstemperatuur en hoestklachten, vertelde hij in een video op Twitter. Daarin benadrukte hij het belang van thuisblijven. “Bescherm het gezondheidsstelsel en red levens.”