Datum: 18 december 2019
Categorie: Opmerkelijk

Snelweg naar Duitse grens weer vrijgegeven: "Het is mooi geweest nu"

Na een urenlang protest, zijn de A1 en A35 richting de Duitse grens weer volledig vrijgegeven. Boze boeren hadden beide snelwegen geblokkeerd in het kader van protestacties. Dat zorgde voor flinke opstoppingen op de Twentse wegen.

De blokkades op de A1 en A35 zorgden de hele dag voor lange files in de richting van Duitsland. Beide snelwegen stonden urenlang muurvast. Boze boeren waren massaal uitgestapt op de A1 ter hoogte van de grensovergang met De Lutte. Ze slingerden er al rond 10.00 uur de barbecue aan, midden op de snelweg.

De politie greep rond 13.00 uur in bij het boerenprotest. Politieagenten en burgemeesters Onno van Veldhuizen (van Enschede) als Cia Kroon (Losser) gingen in gesprek met de protesterende boeren. „We zijn samen in gesprek gegaan met de actievoerders om te zorgen dat het verkeer weer op gang zou komen. En dat is gelukt”, laat een politiewoordvoerder weten.

„We hebben duidelijk gemaakt dat het nu mooi is geweest”, zegt politiechef Emil Baveld tegen het ANP. „De A35 en de A1 zijn heel belangrijke verkeersaders en ze hebben nu hun punt gemaakt. Dit kan niet nog twee of drie uur duren.” Volgens Baveld grijpt de politie in als de boeren niet zelf hun trekkers in beweging zetten.