Datum: 30 november 2019
Categorie: Opmerkelijk | Uitgaan

Steekpartij Den Haag gefilmd, dader nog voortvluchtig:

Bij een steekpartij in Den Haag zijn drie kinderen gewond geraakt. Dat gebeurde aan de Grote Marktstraat, in het centrum van de stad. De dader wist te ontkomen, meldt de politie. Laat op de avond bevestigde de politie dat alle drie de slachtoffers minderjarig zijn.

Over de toedracht is verder nog niets bekend. De politie laat weten met alle scenario’s rekening te houden.

“Ik ben ontzettend geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekincident heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden”, zegt locoburgemeester Boudewijn Revis. “Op een avond dat heel veel mensen inkopen doen in een van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks.”

Naar ziekenhuis
Ook is er nog niks duidelijk over hoe de kinderen eraan toe zijn. Wel bevestigt de politie dat ze alle drie naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

Om tien uur ’s avonds maakte de politie bekend dat de dader nog steeds niet gepakt was. Eerdere geruchten dat hij al gepakt was, bleken onjuist. Wel zijn er al zeker twee arrestaties geweest, maar dat was in beide gevallen niet de verdachte.

Ook maakte de politie laat in de avond bekend dat ze eerder op de avond het signalement van de verkeerde persoon hebben verspreid.Op dit moment kan de politie geen signalement geven van de verdachte.

Politie massaal aanwezig
De politie is massaal aanwezig en houdt iedereen op afstand. Ook staan er meerdere ambulances.

Een van de mensen in het winkelend publiek filmde de paniek die niet lang na de steekpartij op straat ontstond.

In de Haagse binnenstad is het erg druk, onder meer vanwege de koopavond rond Black Friday. Het steekincident vond plaats bij een filiaal van Hudson’s Bay.