Datum: 24 maart 2020
Categorie: Geen categorie

Stichting Ambulance Wens vervult laatste wens van terminale Jos ondanks coronacrisis

Als gevolg van de coronamaatregelen in de strijd tegen de coronacrisis is het dagelijkse leven compleet veranderd. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijven de medewerkers van Stichting Ambulance Wens zich onvermoeibaar inzetten om de laatste wensen van terminaal zieke patiënten te vervullen.

Vrijwilliger Maria Karidas getuigde aan Rijnmond dat het soms moeilijk is om afstand te bewaren. Sommige mensen hebben immers gewoon zorg nodig. Ze legde uit: “Je moet heel goed nadenken over je handelingen, maar dan is het goed te doen.”

Een aantal dingen zijn vanwege de coronacrisis echter niet meer mogelijk, zoals sportevenementen of concerten bezoeken.

Maar er zijn nog voldoende opties. Sommige terminaal zieke patiënten willen hun kinderen nog een laatste keer zien of nog eens naar de zee gaan. Ook is het mogelijk om naar het bos in de Beekse Bergen te gaan. Daar heeft de stichting namelijk een eigen huisje.

Dat is ook precies wat ze afgelopen zaterdag voor de terminale zieke Jos uit Papendrecht en zijn familie regelden.

De dochter van Jos, Carlijn, had nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn. De ontroerde dochter vertelde: “Het is heel mooi dat mensen zich toch zo blijven inzetten voor hun medemens om hun laatste wens in vervulling te laten gaan.”

Schoonzoon Rick voegde eraan toe: “Dat je dat voor een ander overhebt, die je eigenlijk helemaal niet kent, dat vind ik mooi.”

Laten we alle vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens overladen met hartjes!