Datum: 25 mei 2020
Categorie: Geen categorie

Sylvana Simons omarmt eenzaamheid: Politica trots op zelfstandig bestaan

Sylvana Simons heeft geen man nodig om gelukkig te zijn. Na een aantal mislukte relaties is de politica er inmiddels aan gewend om alleen te zijn. Al duurde het even voordat ze daarin haar draai had gevonden.

Sinds Story in april 2018 meldde dat de relatie van Sylvana Simons en militair Bert voorbij was, is er geen man meer in het leven van de 49-jarige politica gesignaleerd. Hoewel haar vrijgezelle leven geen bewuste keuze is, is Sylvana daar niet rouwig om.

‘Ik heb weinig moeite met alleen zijn,’ vertelt ze in Miss Podcast van NPO Radio 1-presentatrice Mischa Blok. ‘Het is me aardig gelukt de eenzaamheid te omarmen. Het is wel triest dat het zo is.’ Gelukkig kan Sylvana altijd terugvallen op haar familie. ‘Ik heb kinderen, vriendinnen, een moeder. Dus er is liefde genoeg. Een kleinkind. Dat is de overtreffende trap van liefde.’ Afgelopen maart werd Sylvana voor het eerst grootmoeder van Nalia, het kindje van haar dochter Levi.

‘Nu mijn dochter een kind heeft gekregen, heeft dat zoveel extra waarde. Ik was haar moeder, nu de oma van haar kind. Het wonder van bevruchting tot nieuw leven is onbeschrijfelijk. Het is heel mooi als je die zegen zelf mag ervaren. Maar het is extra bijzonder dat nu bij mijn kind te zien.’ De band tussen Sylvana en haar kinderen Levi en Salvatore is erg hecht. Niet in de laatste plaats omdat ze hen grotendeels alleen heeft opgevoed.

Bron: Story Beeld: Youtube