Datum: 17 december 2020
Categorie: Geen categorie

Syrisch gezin geterroriseerd door geflipte buurman in Heerlen, hier de bizarre beelden:

Op social media gaat een heftig filmpje van Muslim Rights Watch Nederland rond waarin te zien is hoe een Syrisch vluchtelingengezin uit Heerlen meerdere keren ernstig wordt lastiggevallen door agressieve buren. De vader vertelt daarbij dat ze geen hulp kregen van de politie of gemeente en dat de situatie zo gevaarlijk werd, dat het gezin inmiddels is ondergedoken in België. De video wordt gedeeld door tienduizenden mensen die eisen dat er actie wordt ondernomen om het gezin te helpen.

MOLOTOVCOCKTAILS
Op de beelden is te zien hoe er molotovcocktails in de tuin worden gegooid en hoe een man gewapend met een stok het huis probeert binnen te dringen. Ook is gefilmd hoe een buurman vanaf zijn balkon met een waterpistool met chloor naar beneden spuit en hoe de vader wordt aangevallen door zijn hond.

AANGIFTE GEDAAN
De desbetreffende buurman zou een petitie hebben opgezet om het Syrische gezin uit huis te laten plaatsen. “Nadat hij op de hoogte was van dat de rechter ons in het gelijk heeft gesteld, werd hij nog vijandiger”, vertelt de vader. Het gezin heeft aangifte gedaan, maar dat zou tot nu toe niks hebben opgeleverd.

VRAAG OM UITLEG
Het filmpje wordt massaal gedeeld door influencers, artiesten en andere mensen die zich afvragen waarom het gezin nog niet geholpen is. Ook verschillende politici, onder wie Rob Jetten, hebben gereageerd. Ze vragen de politie, de gemeente Heerlen en de desbetreffende woningcorporatie om uitleg, maar daar is nog geen inhoudelijke reactie uit voortgekomen. De woningcorporatie heeft inmiddels wel een statement op Facebook geplaatst. Daarin zeggen ze onder andere dat de eerdere berichten in hun naam geplaatst zijn door fake accounts.

Hieronder de bizarre beelden: