Datum: 25 december 2019
Categorie: Opmerkelijk

Trucker voorkomt zelfmoordpoging vrouw door onder viaduct te parkeren.

December is doorgaans een heel feestelijke en gezellige maand. Maar heel wat mensen hebben het in deze periode ook erg moeilijk.

Vorige vrijdag zagen voorbijgangers hoe een vrouw tijdens de spits in Dublin bovenop een viaduct stond. De automobilisten waren bang dat ze zelfmoord zou plegen door van de brug te springen.

Ze zat al met haar benen over de rand van de brug. Hoewel heel veel automobilisten voorbij reden, twijfelde een trucker geen seconde en stopte zijn vrachtwagen onder de brug. Op die manier kon voorkomen worden dat de vrouw zou springen.

Een getuige, Keith Dunne, zag het voor zijn ogen gebeuren en maakte snel een foto. Hij getuigde aan The Mirror: “Ze zou springen, maar een truck stopte onder haar. Niet alle helden dragen een cape. Het is geen leuke tijd van het jaar als je voelt dat je een einde moet maken aan je leven, praat alsjeblieft met iemand.”

Als je vragen hebt over zelfmoord of sombere gedachten hebt, neem dan alsjeblieft contact op met de professionals van de zelfmoordlijn. In Nederland kan dit via de crisislijn 0900-0113 en in België via het nummer 1813.