Datum: 16 februari 2020
Categorie: Opmerkelijk

Maf! Vader haalt twee ton op voor ziek kind, gaat ervan naar de dames van plezier:

 230.000 euro werd er opgehaald voor de tweejarige Braziliaanse Joao Miguel, die lijdt aan een ernstige spierziekte. Daarvan blijkt nu 170.000 euro te zijn verdwenen. Het is de vader van de peuter die ermee vandoor is gegaan. Hij trakteerde zichzelf op bezoekjes aan de hoeren en maakte luxe reizen. En nu is Joao Miguel overleden.

Het gedrag van Mate Mateus begon op te vallen nadat hij een luxe vakantie voor zichzelf geboekt had zonder zijn vrouw. Karine besloot de politie in te schakelen en die adviseerde haar om eens op de rekening te kijken waar het geld voor hun zieke zoontje op stond. Er bleken grote bedragen te zijn verdwenen, zo meldt de Mirror.

Drie dagen nadat hij vertrok voor zijn vakantie, werd hij gearresteerd. Hij bleek ook nog eens veel geld aan dure horloges en kleding, drankjes, drugs en aftershave uit te hebben gegeven. Ook ’investeerde’ hij zo’n tienduizend euro in een bordeel.

Vorige week overleed Joao Miguel aan een hartaanval. Het opgehaalde geld zou worden besteed aan medicijnen, maar zijn toestand ging de afgelopen tijd snel achteruit. Vader Mate Mateus blijft vastzitten en moet zich waarschijnlijk volgende maand voor de rechter verantwoorden.