Datum: 14 december 2019
Categorie: Opmerkelijk

Van Barneveld lijkt met één oog te gooien en ligt uit WK... einde carrière!

De professionele dartscarrière van Raymond van Barneveld zit erop. De Nederlander, die eerder al aankondigde dat het WK Darts dit jaar zijn laatste kunstje zou zijn, verloor in de eerste ronde met 1-3 van Darin Young. Hij leek vanavond met één oog te gooien gezien de missers die hij maakte, maar daar zijn we niet zeker van.

In de eerste set begon Van Barneveld al te knoeien. Bij een stand van 1-2 in legs miste hij liefst zes pijlen om er 2-2 van te maken, waarna Young kon profiteren: 1-0 in sets. Na de eerste pauze ging het wat soepeler met de Hagenaar: hij pakte drie legs op rij en daarmee ook de set.

De derde set liep uit op een beslissende leg, waarin Van Barneveld opnieuw kansen kreeg om deze leg en dus de set naar zich toe te trekken. Het omgekeerde gebeurde echter: 1-2 in sets. In de vierde set gooide Young onder meer een 160-finish, waarmee hij de duimschroeven bij Barney nog maar eens aandraaide.

Bij een 2-1 achterstand in sets en een 0-2 achterstand in legs was daar dan toch de opleving van Barney, die er 2-2 in legs van wist te maken. Dat bleken echter niets meer dan stuiptrekkingen, want Young maakte er eenvoudig 1-3 van. De Amerikaan is dinsdag de tegenstander van Jeffrey de Zwaan.