Datum: 9 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Volk pikt het niet langer. Bijeenkomst Kick Out Zwarte Piet in Den Haag verstoord

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er schade werd veroorzaakt in de buurt van een pand aan de Beatrijsstraat, waar op dat moment een bijeenkomst van Kick Out Zwarte Piet plaatsvond. De politie trof in de Beatrijsstraat een groep personen aan die vernielingen aan het plegen waren.

Een woordvoerder van de politie zegt dat enkele ramen van het pand en ramen van auto’s op de binnenplaats zijn vernield. Ook zou er vuurwerk zijn gebruikt, waarbij brand is ontstaan.

De politie heeft vijf in Den Andel en Den Haag woonachtige mannen van tussen de 13 en 37 jaar oud opgepakt. De politie onderzoekt nog wat voor rol zij precies hebben gespeeld tijdens de vernielingen. De politie is na de melding in groten getale uitgerukt en is de hele avond bij het pand aanwezig geweest om sporenonderzoek te doen.

Mitchell Esajas van KOZP meldde rond 22.00 uur uur op Facebook dat de politie “inmiddels de wijk heeft uitgekamd” en dat de leden van de actiegroep weer naar buiten mochten. Hij is daarna naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen.