Datum: 23 augustus 2020
Categorie: Opmerkelijk

Waarom Amalia niet met een Belgische prins mag trouwen

Het leven van een prinses is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Elke stap ligt onder een vergrootglas, inclusief schijnwerpers. Zo ook het liefdesleven…

Prins
Wat bijvoorbeeld nooit (maar dan ook nooit) kan of zal gebeuren, is dat Amalia (of een van de andere prinsesjes) met een Belgische prins zal trouwen. De Belgische wet verbiedt namelijk dat een lid van het koningshuis, trouwt met iemand van ‘Oranje’.

Verboden
Dit gaat ver terug, namelijk in 1830, waarin een decreet werd uitgevaardigd die verbiedt dat een lid van het Nederlands Koninklijk huis, een machtspositie in België betreedt. Nadien heeft niemand dit decreet ooit ongedaan gemaakt en dus zou er sprake zijn van een verboden liefde. Letterlijk!

Op haar veertiende had de kroonprinses even verkering met een (vermoedelijk) klasgenootje, maar de toekomstige prins is het niet. Het was namelijk na een tijdje alweer uit.

Wie haar prins op het witte paard zal worden, blijft nog even de vraag. Hopelijk krijgt ze daar alle tijd en privacy voor om dat uit te zoeken.