Datum: 7 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Waarschuwing voor boeren over dierenactivisten: ‘Terreur niet accepteren’

Boerenorganisaties ZLTO en POV Varkenshouderij waarschuwen hun achterban op sociale media voor mogelijke nieuwe acties van dierenactivisten bij boerenbedrijven. Er wordt boeren en omwonenden van boerderijen opgeroepen goed op te letten. “Dierenactivisten kondigen nieuwe acties aan bij veehouders. Veehouders worden zelfs bedreigd”, schrijft ZLTO op Twitter. Zij roepen boeren op om extra alert te zijn op de eventuele komst van actievoerders. “Controleer dubbel als het donker is. Doe alles goed op slot. En meldt verdenkingen bij de politie.”

Afgelopen nacht waren er geruchten dat er in Brabant acties van demonstranten zouden zijn. Om dat te voorkomen waren boeren op de been om hen tegen te houden. De activisten kwamen echter niet. Gisteren kwamen ze wel opdagen bij de rechtszaak tegen 67 mede-activisten voor het bezetten van een varkensboerderij in Boxtel.

Terreur dierenactivisten

POV Varkenshouderij roept boeren via Twitter eveneens op om de komende tijd extra waakzaam te zijn op actiegroepen die stallen binnendringen. “Het terroriseren van landgenoten mag Nederland niet accepteren. De wetgeving spreken wij samen af in dit land, wij mogen terreur niet laten regeren.