Datum: 9 februari 2020
Categorie: Geen categorie

Winkeleigenares (82) vecht overvaller af met haar wandelstok.

Met deze oma valt niet te rotzooien!

Een bejaarde winkeleigenares werd geprezen om haar moed nadat ze een gewelddadige overvaller verjaagde met haar wandelstok. June Turner (82) baatte haar krantenwinkeltje in Staffordshire al meer dan 40 jaar zorgeloos uit, totdat de dakloze dief Aaron Mountford op 3 september van vorig jaar binnenstapte.

Getooid in een blauwe slaapzak eiste de 28-jarige drugsverslaafde geld en confronteerde June achter de toonbank. De kranige oma zou zich echter niet zomaar laten beroven.

Ze begon hem te slaan met haar wandelstok, maar dat had helaas weinig effect, want de dief slaagde erin om aan de haal te gaan met een beetje cash geld en enkele pakjes sigaretten. De dief werd uiteindelijk gepakt aan de hand van DNA dat gevonden werd op de slaapzak die hij had achtergelaten in de winkel, alsook van het DNA op de wandelstok en de kleren van het slachtoffer.

Mountford, die al een straf uitzat van vier jaar wegens een andere overval, kreeg nog eens twee jaar cel extra. De vrouw kreeg een beloning van ongeveer 200 euro voor de moed die ze toonde.