Datum: 12 april 2019
Categorie: Opmerkelijk

Wolff geeft reactie op mogelijke komst Verstappen naar Mercedes

Toto Wolff heeft als laatste van de hoofdrolspelers gereageerd op het verhaal dat hij recentelijk meermaals aan de telefoon zou hebben gehangen met Max Verstappen om een toekomst bij Mercedes te bespreken. Dr. Helmut Marko bracht dit gerucht zo’n anderhalve week geleden via Autobild de wereld in.

Tegenover het Duitse medium zei Marko naar verluidt het volgende: “Er is zeker een prestatieclausule in het contract van Max aanwezig. Toto Wolff belt dan ook weer regelmatig met hem (Max Verstappen, red.) en vader Jos.” De 75-jarige Oostenrijker voegde daar aan toe dat hij niet bang was voor een vertrek van zijn coureur naar de concurrent. “Hij voelt zich goed bij ons”, zo zei Marko.

Kort na deze uitspraken was De Telegraaf er als de kippen bij om het verhaal te checken bij Jos Verstappen. De vader van Max ontkende het verhaal in alle toonaarden. “Toto belt Max nooit. Ik denk niet eens dat hij zijn nummer heeft. Ik spreek Toto af en toe wel, maar dat is ook logisch”, zo liet de oud-coureur weten. Kort daarna sloot ook zoon Max zich aan bij de woorden van zijn vader.

“Ik was verrast toen ik dat las,” tekende Speedweek op uit de mond van Verstappen. “Ik vind het grappig, want ik spreek allereerst nooit met Toto. Hij belt me nooit, hij heeft mijn nummer niet eens.” Toch wordt er volgens de 21-jarige wel gebeld tussen Wolff en zijn familie, maar gaat het daarbij om luchtige gesprekken met vader Jos: “Dat gaat hoofdzakelijk over baby’s en karten”, aldus Verstappen.

De laatste hoofdrolspeler in dit verhaal, Toto Wolff, had zich tot dusver nog niet uitgelaten over de uitspraken van Marko, maar daar kwam in China verandering in. De Mercedes-teambaas spreekt soortgelijke woorden als de familie Verstappen. “Er is niets van waar”, zo is hij helder tegenover de Italiaanse tak van Motorsport. “We hebben ons eigen coureursprogramma. En dat heeft niets te maken met wat Helmut heeft gezegd.”