Datum: 9 oktober 2019
Categorie: Opmerkelijk

Zeker twee doden bij schietpartij in Halle, verdachte opgepakt na klopjacht (VIDEO)

In de Duitse stad Halle (Saksen-Anhalt) zijn zeker twee doden gevallen bij een schietpartij. De daders gingen ervandoor in een vluchtauto. De politie lanceerde een klopjacht waarbij inmiddels een verdachte is gearresteerd.

Het is onduidelijk of de verdachte een van de vermoedelijke daders is. De man zat in een taxi die op de snelweg tot stoppen werd gedwongen door de politie. Zij spreekt van minstens twee daders. Ze zouden na de feiten uit elkaar zijn gegaan. De zoekactie naar de nog voortvluchtige dader concentreert zich op de omgeving van Leipzig, zo’n 40 kilometer naar het zuidoosten. De synagoge aldaar heeft uit voorzorg extra politiebewaking gekregen, melden Duitse media. Hetzelfde geldt volgens hen voor de synagoge in Dresden, zo’n 120 kilometer verder.

De schietpartij vond iets na 12.00 uur vanmiddag plaats op straat voor de deur van een synagoge in het Paulusviertel. Sommige Duitse media leidden daaruit af dat er sprake was van een antisemitische aanslag maar volgens de politie is die conclusie voorbarig. ,,Wij hebben tot nu toe geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de schietpartij en de synagoge’’, zegt een woordvoerder.