Datum: 24 maart 2020
Categorie: Geen categorie

Zet je schrap: koudste nachten van het jaar op komst

Dagelijks een strakblauwe lucht en de astronomische lente die van start is gegaan. Je zou bijna denken dat er alleen maar mooier weer aan komt. Toch is er van warm lenteweer nog geen sprake. We gaan de koudste nachten van het jaar tegemoet en krijgen te maken met flink wat vorst. Dus, trek die warme pyjama maar uit de kast of kruip eens goed tegen je partner aan.

Koudste nacht van het jaar
Waar we overdag genieten van een heerlijk zonnetje, is het met de nachttemperaturen anders gesteld. Overdag gelden temperaturen van gemiddeld 10 °C, terwijl de temperaturen in de nacht tot -5 °C zakken, zo meldt Weeronline. In het afgelopen jaar was de koudste nacht op 21 januari. Het was op die nacht -5,4 °C in Maastricht.

Het midden van de week
Van dinsdag tot en met donderdag worden de koudste nachten voorspelt. Dit komt voornamelijk door de kraakheldere luchten. Doordat deze heldere lucht gepaard gaat met weinig wind, kan het in ons land flink afkoelen. Naarmate het weekend nemen de strenge temperaturen af en krijgen we te maken met meer bewolking. Hierdoor zal ook de temperatuur met een aantal graden stijgen.

Bron: Weeronline