Datum: 13 april 2019
Categorie: Opmerkelijk

Ziggo krijgt geen één op één interviews met Renault coureurs meer, dit is de reden:

Het Formule 1 team van Renault heeft besloten de verslaggevers van Ziggo Sport geen één op één interviews met beide Renault coureurs meer te geven. Ziggo zou té negatief zijn geweest over de renstal.

Olav Mol deed er zelf nogal luchtig over in het Formule 1 café: “En nog een unicum, het is gebeurd dames en heren, wij krijgen geen één op één interviews meer met Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg.” Om vervolgens te eindigen met: “Lekker belangrijk.” Mol ging nog wel iets dieper in op de situatie: “We wilden een item maken met Daniel Ricciardo, toen moesten we ineens van te voren vragen gaan opsturen. Dat hebben we dan maar gedaan. Toen kregen we te horen dat het allemaal te lastige vragen waren.” De échte reden liet zich natuurlijk wel raden.

“Uiteindelijk kwam toch ook de aap uit de mouw. We zouden te negatief over Renault zijn geweest. Leg ons dan maar eens uit hoe je jullie prestatie positief zou moeten noemen dan.” Ziggo mag de Renault coureurs nog wel gewoon in het vierkantje na de kwalificatie en race interviewen.