Datum: 25 mei 2021
Categorie: Geen categorie

Zó zag transgender Nikkie Tutorials er vroeger uit!Zó zag transgender Nikkie Tutorials er vroeger uit!

Nadat de 25-jarige Nikkie Tutorials (de Jager) zich als puber verdiepte in make-up, begon ze in juni 2008 met het uploaden van instructievideo’s. Video’s met verschillende technieken naar YouTube, waar ze begin 2020 zo’n 12,5 miljoen volgers heeft en haar video’s gezamenlijk meer dan 1,1 miljard keer zijn bekeken.

Ze is ook actief op Instagram (13 miljoen volgers), Facebook (meer dan een miljoen ‘likes’ en Twitter (1,8 miljoen volgers). Ze richt zich voornamelijk op een internationaal publiek en presenteert haar video’s in het Engels. In 2015 was een van haar video’s het begin van een social media-campagne onder de naam #ThePowerOfMakeup, waarin ze haar halve gezicht opmaakte om het verschil duidelijk te maken. Het half opmaken leidde tot veel reacties en werd nagevolgd, soms als verzet tegen negatieve maatschappelijke reacties en vooroordelen over het gebruik van make-up.

Nikkie Tutorials vroeger
Gisteren maakte ze bekend transgender te zijn en dat ze sinds haar puberteit hormoontherapie had gekregen. Een hele tijd geleden postte ze een foto toen ze nog een foto van haarzelf, flink wat jaartjes geleden vóór ze nog aan YouTube-video’s begon. In de video onder de foto’s doet ze haar verhaal voor het eerst over haar ‘coming out’!

View this post on Instagram

THANK GOD FOR PUBERTY AND FILLERS 👽✨

A post shared by NikkieTutorials (@nikkietutorials) on