Datum: 3 november 2019
Categorie: Opmerkelijk

Zwarte Piethater Jerry Afriyie blijkt 'subsidieslurper' in Amsterdam

De Ghanese activist Jerry A. heeft forse subsidies van de Gemeente Amsterdam ontvangen, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie Cultuur onder Vuur. Zijn eigen stichting ontvangt direct gelden, maar ook via omwegen betaalt de gemeente Amsterdam goed om deze extremistische boodschap draaiende te houden. A. wordt overal uitgenodigd om zijn ongenoegen over Nederland en de Nederlandse cultuur te uiten en heeft als mikpunt het traditionele Sinterklaasfeest met daarin kindervriend Zwarte Piet.

Het verstrekken van dergelijke subsidies is wellicht opvallend ook omdat A. in 2017 werd veroordeeld voor het aanvallen en verwonden van een politieagent tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet. Normaliter willen gemeentes zich niet binden aan dergelijk individuen, maar dat geldt duidelijk niet voor de gemeente Amsterdam.

Directe subsidie van gemeente
Het lespakket hoort bij de Dag van Empathie, die Afriyie’s Nederland Wordt Beter organiseert. Deze dag ontvangt € 8.500 directe subsidie van de gemeente Amsterdam, zo blijkt uit het register. Daarbovenop ontvangt Afriyie’s initiatief ook geld van gesubsidieerde organisaties als Stichting Alle Kleuren en Stichting Operatie Periscoop. De laatstgenoemde organisatie kreeg in 2017 239.600 euro subsidie van de gemeente Amsterdam. Geld dat dus deels naar Afriyie’s activisme vloeit.

Bron: cultuurondervuur.nu